ROHDE gasoven TG en KG 1320°C

ROHDE bovenlader-gasoven TG. Propaan of aardgas.

De bovenlader TG wordt standaard geproduceerd voor propaangas en aardgas. Voor aardgas kan de oven speciaal uitgevoerd worden met een Servo-jet systeem. Alle TG- gasovens kenmerken zich door een veilige uitvoering van de nieuwste gas technieken. De constructie van de oven staat garant voor een zeer energiezuinige oven.

Door de constructie van de oven ontstaat een natuurlijke “downdraft” in de oven. Dit, en door gebruik te maken van een (extreem geluidarme brander), speciaal voor de TG oven ontwikkeld, ontstaat een zeer gelijkmatige temperatuur oploop in de oven. Zelfs in het bovenste temperatuurgebied.

Door de zeer betrouwbare constructie van de oven kan iedere gewenste stook veilig en reproduceerbaar gerealiseerd worden. Van biscuitstook tot reductiestook in het hoge steengoed segment. De branders zijn uiterst nauwkeurig regelbaar.

De reductie vindt handmatig plaats door een schuif in de oven. Kijkgaten voor controle door middel van Segerkegels bevinden zich in alle modellen.
De bovenlader TG wordt standaard geproduceerd voor propaangas. Alle TG- gasovens kenmerken zich door een veilige uitvoering van de nieuwste gas technieken.

ROHDE gas-deuroven KG. Propaan of aardgas.

DE deuroven KG wordt standaard geleverd inclusief propaangasbrander, slang-aansluiting, digitaal thermokoppel manometer en branderhouder.
Voor aardgas kan de oven speciaal uitgevoerd worden met een Servo-jet systeem. De ROHDE gasgestookte deurovens in de serie KG zijn al jaren een onderdeel van de professionele gasovens. De oven is toepasbaar voor ieder temperatuurbereik, tot en met het stoken van reducerend steengoed. Door de constructie van de oven ontstaat een natuurlijke “downdraft” in de oven. Dit, en door gebruik te maken van een (extreem geluidarme brander), speciaal voor de KG oven ontwikkeld, ontstaat een zeer gelijkmatige temperatuur oploop in de oven. Zelfs in het bovenste temperatuurgebied.

Het grote voordeel van een gas gestookte deuroven is, dat de deur veel prettiger te bedienen is dan het deksel van de toplader. Door de goed hanteerbare staalconstructie is de oven goed te verplaatsen. De speciaal ontwikkelde, goed regelbare en zeer geluidsarme branderset maakt het mogelijk de oven dicht bij de directe werkplek te plaatsen. De robuuste ovenconstructie bestaande uit een 2-laagse isolatie draagt bij tot een zeer lange levensduur.
De hoogwaardige industriële keramiek dragers en perfect verwerkte isolatiestenen maken het mogelijk een oven te bouwen zonder dat de stenen verlijmd worden met vuurvaste mortel. De oven kan tijdens de stook zijn natuurlijke uitzetting ondergaan zonder dat er scheuren in de ovenbekleding ontstaan. Beschadigingen van de oveninhoud door neervallend gruis wordt hierdoor voorkomen.

Het model KG kan geleverd worden met aardgas brander.

Gepatenteerde RESIC-dakconstructie

Gepatenteerde RESIC-dak constructie

LaagsteprijsKLIK OP HET LOGO VOOR DE LAAGSTE PRIJS!

___________________________________________________________________________________________