Rookovens


GA DIRECT NAAR DE WEBSITE VAN BORNIAK NEDERLAND

 

Goed roken begint met een mooie machine. De Borniak oven!

 

De juiste temperatuur.
De verwarming van de Borniak oven vindt plaats door een verwarmingselement onder in de oven. Zodra de ingestelde temperatuur is bereikt zal de thermostaat het verwarmingselement automatisch in- en uitschakelen om deze temperatuur voortdurend constant te houden. De thermostaat kan worden ingesteld tot maximaal 120°C.

Volledig automatische werking.
De houtspanen worden geheel automatisch uit de voorraadkamer (8 uren) van de Borniak gepatenteerde rookgenerator aangevoerd. Aan het einde van de transport- spindel worden de spanen door een klein verwarmingselement in rook omgezet. Gebruiksvriendelijk en zeer betrouwbaar.


Dubbelwandig en geïsoleerd.
Een goede en gelijkmatige temperatuur in de hele oven is van groot belang om uw kostbare producten optimaal te kunnen roken. Borniak ovens zijn geïsoleerd door polyurethaanschuim te injecteren tussen de wanden. Hierdoor heeft de rookkamer geen thermische bruggen zodat condensatie op de binnenwanden wordt vermeden.

Schoonmaken en roestvast staal.
De standaard modellen (MUW) zijn gemaakt van roestvrij aluminium- zink, waarbij de binnenzijde van de oven is gemaakt van roestvrij staal. De modellen (MUWS) zijn zowel aan binnenzijde als aan buitenzijde volledig van roestvrij staal. Door gebruik te maken van een speciale afdruip- plaat onder in de oven worden alle vetten en sappen opgevangen in een waterreservoir. Het schoonmaken van de oven is hierdoor een fluitje van een cent!.

 

     Bekijk video Borniak oven

 

 

   
     Sportvissers
        Vis roken Jagers  Rooktechnieken