Distributeur en totaalleverancier in Europa 

Levering tot de voordeur

Laagste prijs garantie

220 Volt of 380 (400) Volt keramiekoven of glasoven

Een oven moet in een korte tijd een hoge temperatuur kunnen bereiken. Hiervoor is een hoog vermogen nodig. Keramiek en glasovens tot 70 liter (40 x 50 cm) kunnen volstaan met 220 Volt. Als u een grotere oven wilt aanschaffen heeft u hiervoor vrijwel altijd krachtstroom nodig.

Het laten aanleggen van krachtstroom hoeft niet altijd duur te zijn. Veel huizen hebben al krachtstroom in de meterkast. (krachtstroom voorbereidt). U kunt op de aanleg van krachtstroom aanzienlijk geld besparen. Het is toegestaan de krachtstroom installatie zelf aan te leggen. Het koppelen in de meterkast zult u door een erkende installateur moeten laten doen. Vraag uw installateur eens om een prijsopgave.

Stookkosten van een elektrische oven berekenen

Om ongeveer de stookkosten van uw elektrische oven te berekenen kunt u de volgende formule gebruiken.

1 x 2 x 3 x 4/ 1000 = Stookkosten

1 = Ampere (staat op uw oven vermeld)

2 = Volt (staat op uw oven vermeld)

3 = Uren stooktijd x 0,6 (omdat de oven pas aan het einde van de stook vol vermogen neemt)

4 = Prijs per kilowatt

Door een langere stook zullen de kosten iets oplopen. Niet veel, omdat de oven niet langer op vol vermogen wordt gestookt, waardoor de factor 0,6 dus kleiner wordt. De formule is gebaseerd op een stook van 8 uur. Voor kortere stoken kan de nauwkeurigheid gehandhaafd blijven door de formule iets aan te passen.

Veiligheid

Zorg er voor dat u bij uw oven gaat kijken als hij op top temperatuur komt. Al onze ovenregelaars hebben een soort eierwekker zodat u zelf kunt instellen wanneer u het programma laat starten.