Distributeur en totaalleverancier in Europa 

Levering tot de voordeur

Laagste prijs garantie

De beste plaats voor een kleioven of glasoven

U kunt de oven bijna overal plaatsen, maar u zult begrijpen dat een droge plaats het beste is. Omdat bijna al onze regelaars eenvoudig met een stekker van de oven losgedraaid kunnen worden, heeft u altijd de mogelijkheid dit dure stukje elektronica zorgvuldig op te bergen.

Gevaren

In de oven zullen soms temperaturen boven 1000°C voorkomen. Aangezien de klei of glasoven alleen direct aan het ovenoppervlak warm wordt, zal de kans op brandgevaar klein zijn. Als u een oven met wielen heeft kunt u de oven tijdens de stook eenvoudig iets verder van de wand verplaatsen. Een halve meter is voldoende. Het aanraken van de verwarmingsspiralen kan dodelijk zijn. De moderne pottenbakkersovens en glasovens zijn voorzien van een deksel- contact die de stroom automatisch uitschakelt.

Tijdens de stook komen schadelijke dampen vrij. Als u stookt in een ruimte waar slecht geventileerd kan worden, dan is het verstandig op de oven een afzuiginstallatie aan te sluiten.

Veiligheid

Zorg er voor dat u bij uw oven gaat kijken als hij op top temperatuur komt. Al onze ovenregelaars hebben een soort eierwekker zodat u zelf kunt instellen wanneer u het programma laat starten.