Distributeur en totaalleverancier in Europa 

Levering tot de voordeur

Laagste prijs garantie

Tips Stapelmateriaal voor keramiekovens

Ovenplaten

Om de bodem van de keramiekoven goed te beschermen, dient u op de bodem drie stapelcilinders te plaatsen, waarop de eerste ovenplaat komt te liggen. Als u kleine werkstukken maakt, dan kunt u uw pottenbakkersoven in etages verdelen door stapelcilinders op de ovenplaat te zetten en de volgende plaat daar weer op te leggen. Probeer er voor te zorgen dat de stapelcilinders boven elkaar staan. Soms is het handig een halve ovenplaat te gebruiken. U kunt dan aan de ene kant kleine werkstukken en aan de andere kant hoge werkstukken zetten. Halve ovenplaten kunt u bij uw leverancier bestellen. Als u een slijpschijf voor steen in een flex (haakse slijpmachine) zet, kunt u ze heel eenvoudig zelf doorslijpen.

Levensduur van uw keramiekoven en platen

U kunt de levensduur van uw ovenplaten aanzienlijk verbeteren door ze in te smeren met “Kilnwas”. Dit is een papje van 2 delen aluminiumhydraat, 1 deel kaolien en 2 % tylose. Opbrengen in 3 lagen. Heel veel pottenbakkers gebruiken een mengsel van 50% kaolin en 50% kwarts. U kunt dit ook in poedervorm op de platen strooien. Niet te zuinig zijn! Het is geen overbodige luxe een stofkap op te zetten als u deze poedertjes gebruikt! U kunt glazuur van de ovenplaten verwijderen door op de plaat een laagje zilverzand te strooien. Het zand zal tijdens de volgende stook het glazuur opzuigen.

Triangels

Om uw werkstukken op de ovenplaat te zetten heeft u triangels nodig. Triangels zorgen ervoor dat uw werkstuk niet direct op de ovenplaat staat. Door spanningsverschil zou uw werkstuk kunnen gaan scheuren. Er zijn keramische en stalen triangels te koop. Keramische triangels zijn erg kwetsbaar. Als u veel stookt kunt u beter stalen triangels kopen. Deze zijn iets duurder maar onverwoestbaar.