Distributeur en totaalleverancier in Europa 

Levering tot de voordeur

Laagste prijs garantie

Veiligheid

Tijdens de stook van uw glasoven of pottenbakkersoven komen er schadelijke dampen uit het glas, de klei en de gebruikte glazuren vrij.

Tevens komt er een grote hoeveelheid waterdamp vrij. De meeste waterdamp komt aan het begin van de stook vrij. Het kristal gebonden water komt vrij na de kwartssprong (573°C) bij klei en 522°C bij glas. Het is belangrijk om tijdens en na een stook voldoende te ventileren.

De vrijgekomen (water) dampen diffunderen door de ovenwand en zullen aan de buitenkant van de oven condenseren. Dit is voor ovens die in roestvrij staal zijn uitgevoerd geen enkel probleem. Al onze ovens kunnen van een speciale oven afzuiginstallatie worden voorzien. Hierdoor wordt de schadelijke damp onder licht vacuum uit de oven gezogen. Daar naast wordt ook de waterdamp uit de oven gezogen, waardoor de levensduur van de oven aanzienlijk toeneemt.

In de rubriek “VENT-SURE-CLEAN-AIR” leest u meer.

Veiligheid

Zorg er voor dat u bij uw oven gaat kijken als hij op top temperatuur komt. Al onze ovenregelaars hebben een soort eierwekker zodat u zelf kunt instellen wanneer u het programma laat starten.

MOJO-KMK-ENERGYLINE, NABERTHERM, ROHDE, VEKA, KITTEC RODERVELD, PRIMUS EN BVD