Distributeur en totaalleverancier in Europa 

Levering tot de voordeur

Laagste prijs garantie

Haardwagen oven voor Excluton

Mojo-KMK-Energyline haardwagen oven gebouwd in opdracht van Excluton.

De oven wordt gebruikt voor het coaten van staalplaten met een kunststof laag maar haardwagens worden ook toegepast voor keramiekovens en ovens voor warmtebehandelingen. De ovenbodem is uitrijdbaar waardoor de kans op beschadiging van oven en product tijdens het laden met de heftruck minimaal is. Het product-rek is tevens uitneembaar.

Het ovenhuis wordt gevormd door een dubbelwandige staalconstructie, waarbij de oven is uitgevoerd als een robuuste industrieoven.

Binnenmaten: 1400 × 1400 × 500 mm.

In en uitwendige van de oven

Beplating buitenzijde 1,5 mm verzinkte plaat waar nodig gevat is stevig profielijzer.
De isolatie bestaat uit 120 mm steenwol opgesloten tussen 2 staalplaten.

Verwarming

Voor de verwarming worden Kanthal verwarmingselementen gebruikt. Deze elementen worden gemonteerd in groeven van de ovensteen. Vermogen van de oven gebaseerd op verhitting van max 1000 kg staal tot 250°C in 4 uren. Haarwagens zijn leverbaar tot een maximaal temperatuur van 1300 °C.

Besturing

Voor de besturing van het proces wordt de oven uitgevoerd met een digitale controller Bentrup TC 66. De TC 66 is een eenvoudig te bedienen regelaar. De regelaar heeft 5 programmaplaatsen met 2 stooksegmenten elk en instelbare wachttijd van 10 uren (pendel). Daarnaast kan er gecontroleerd worden afgekoeld. Een andere besturing is uiteraard mogelijk.

Recirculatiesysteem

Door een in het plafond van de oven gemonteerde centrifugaal ventilator, wordt de ovenatmosfeer via een dubbele wandplaat horizontaal door de oven gerecirculeerd. Aansluitkanaal schoorsteen Ø 100 mm.

Ovenbodem ingeschoven

Los weg te nemen ovenrek

Gesloten

Ovenbodem uitgeschoven