Distributeur en totaalleverancier in Europa 

Levering tot de voordeur

Laagste prijs garantie

Zoutbadoven voor Metaalharderij t’Harderijke

Zoutbad oven voor het ontlaten van geharde producten. In het bad wordt een uitneembaar rooster geplaatst waarop de producten worden geplaatst. Om een optimale snelle afkoeling van het product te garanderen is het zoutbad voorzien van een roer systeem. De elektrische verwarming van de oven zit opgesloten in de zijwanden zodat ze beschermd zijn tegen de inwerking van de agressieve zouten.

De oven is voorzien van een pneumatisch roer systeem. In de zoutkroes zijn 2 temperatuuropnemers geplaatst voor de kroestemperaturen en de maximale kroestemperatuur- bewaking. In de elementruimte wordt een temperatuuropnemer geplaatst om overshoot te voorkomen in het zoutbad. (master-slave). Deze regeling wordt ondergebracht in een Siemens PLC besturing met 3,8 Inch touchscreen waarop kroestemperatuur en maximale elementruimte- temperatuur kunnen worden ingesteld en alle statusmeldingen kunnen worden afgelezen.

Het roer systeem bestaat uit een pneumatische cilinder met roerblad om de homogeniteit van temperatuur in het zoutbad te bewerkstelligen. De slag van de pulscilinder is 500 mm. De pulsfrequentie is instelbaar in de plc besturing. Het losse tussenschot met gaten wordt geplaatst om eventuele golfslag in het bad tegen te gaan.

Roerlepel binnenzijde

Detail geleiding in

Detail geleiding uit

Achterzijde roersysteem

Voorzijde oven