Distributeur en totaalleverancier in Europa 

Levering tot de voordeur

Laagste prijs garantie

Tips Afzuiginstallatie

Het afzuigsysteem is speciaal ontwikkeld voor onze keramiekovens en zuigt de giftige dampen af onder “licht” vacuüm, waardoor het stookproces niet wordt beïnvloed. Door de lichte onderdruk in de oven ontstaat een meer gelijkmatige temperatuur, waardoor eventuele “glazuur problemen” worden tegengegaan.

Giftige klei en glazuurdampen en onzichtbare, dodelijke koolmonoxide dampen worden door de Vent-Sure afgevoerd, voordat ze in de werkruimte terecht kunnen komen. De ideale oplossing voor scholen en instanties, als de oven geplaatst is in de werkruimte.

Voordelen van ovenafzuiging

Door de voortdurende aanvoer van zuurstof ontwikkelen zich heldere kleuren en worden de kleuren niet beïnvloedt door naastliggende kleuren.
Koolmonoxide en andere dampen kunnen de kleuren tijdens de stook beïnvloeden. Rood, groen en goud zijn kleuren die hier extra gevoelig voor zijn. Rood heeft de neiging paars te worden als er te weinig zuurstof aanwezig is.
Glazuurfouten worden tot een minimum beperkt als alle organische stoffen tijdens een langzame biscuitstook uit de klei zijn verminderd. Deze organische stoffen kunnen zich binden met de zuurstof aan en af gevoerd door de VENT-SURE-CLEAN-AIR.

Omdat het vocht op natuurlijke wijze wordt afgevoerd, hoeft de oven niet tot de kwartssprong (573°C) geventileerd te worden. Hierdoor is het proces van begin tot eind volledig geautomatiseerd.
Agressieve oxides ontwikkelen corrosie op de elementen waardoor deze sneller slijten.
Geen hete afvoerslang, dus veilig.
De gassen worden onder licht vacuum uit de oven afgezogen. (negatieve druk). Het voordeel van dit systeem is, dat er bij een lekkage nooit giftige dampen in de ruimte terecht komen.
Toepasbaar op meerdere ovens tegelijk.
Eenvoudig te monteren op bestaande ovens.